Luuk Buursen

Luuk Buursen exposeert in 't Perron

Ik werk intuïtief. Spelend met kleur, vorm, sfeer en beweging ontstaat er iets op het vlak wat mij aanspreekt en van daaruit werk ik verder.
Soms werk ik laag over laag met penseel en paletmes. Nooit dik omdat het dik moet zijn, maar omdat het een manier is om tot het gewenste resultaat te komen.
Het is voor mij telkens weer een gevecht om dit in de juiste balans te krijgen. De frustraties, omdat het niet lukt zoals ik wil, de twijfel of het wel goed is en de vreugde als alles uiteindelijk blijkt te kloppen. Ik schilder met acryl verf op papier, op doek, op MDF en op karton.
 
Sinds 2007 ben ik als kunstenaar binnen Atelier Kempro werkzaam. Na de keuze voor dit atelier ben ik een zoektocht begonnen. Schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek, grafiek, papier maken, maar mijn hart ligt toch wel vooral bij het beeldhouwen en schilderen. Ook werk ik regelmatig thuis in mijn eigen atelier.
Mede dankzij de begeleiding van Kempro en begeleiding van kunstenaars uit de regio, blijf ik me ontwikkelen. Ik heb zoekend en werkend mijn plek binnen Kempro gevonden.
 
Atelier Galerie Kempro is een onderdeel van het activiteitenaanbod van de Stichting Kempenhaeghe. Een kunstatelier en een ambachtelijk atelier zijn in één ruimte ondergebracht. De mogelijkheden binnen Kempro zijn groot en de outillage is uitstekend.
Naast het atelier is een professionele galerie waar afwisselend werk van reguliere kunstenaars en van outsider kunstenaars wordt geëxposeerd.
Mijn werk zit in de vaste collectie van Galerie Kempro voor zowel verkoop als kunstuitleen.
Meer informatie : www.kempro.nl 

Luuk Buursen.


© 2018 Copyright Kunstkring Eymerick |