Jaarthema 2018

Jaarthema 2018

Maak een kunstwerk n.a.v. een spreekwoord of gezegde!Dinsdagavond de 13 maart is in de algemene ledenvergadering het nieuwe thema gelanceerd. Doel van dit thema is, om ons net als destijds bij het maken van de vele portretten, te inspireren om onze creativiteit op iets te richten wat min of meer gezamenlijk is. Vooropgesteld moet worden dat deelname geheel vrijwillig is en dat uiteraard ook de manier van werken en de interpretatie van het thema geheel vrij is.
Onze taal is erg rijk aan allerlei beeldende uitdrukkingen. Die zijn vaak terug te vinden in spreekwoorden en gezegden. Bijvoorbeeld: de hond in de pot vinden, met één been in het graf staan etc.
De bedoeling van dit thema is dat mensen die er aan willen meedoen zich door een zelfgekozen beeldende uitdrukking (in welke taal of dialect dan ook) laten inspireren om op geheel eigen wijze dit beeld om te zetten in een kunstwerk, van welke aard dan ook. En natuurlijk hoeft men het niet bij één gezegde of één kunstwerk te laten. 
Aan het eind van het jaar willen we kijken wat dit aan bijzonders opgeleverd heeft, en daarmee dan een expositie inrichten.


            ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Beste medeleden van Kunstkring Eymerick,

Zoals jullie weten zijn velen van ons aan het werk met ons jaarthema, het “verbeelden” van een gezegde of spreuk uit onze taal. Aan het eind van dit jaar willen we alle werken binnen hebben, d.w.z.  een foto ervan, die we dan plaatsen op onze internetsite www.kunstkringeymerick.nl .
Leden die meerdere kunstwerken hebben gemaakt voor het jaarthema mogen meerdere foto’s insturen.
Rond maart 2019 zal  (vermoedelijk) in ‘t Perron, een expositie van alle betreffende werken ingericht worden. Details daarover volgen later.
Om de website te kunnen vullen, is het nodig dat we een goede foto krijgen. Dat betekent dat de randen van een schilderij recht moeten zijn, de foto scherp, en dat ze met voldoende pixels verstuurd wordt. Dat  betekent dat u ze niet moet bewerken, en als bijlage bij een mailtje moet versturen.
Heeft u uw kunstwerk klaar? Stuur dan een foto met uw naam, titel van het kunstwerk zo spoedig mogelijk op naar pierrepasmans@gmail.com
 
...
Bankrekening
NL41RABO0159794498
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Penningmeester
Jose Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Secretariaat
Henk van den Brink
Faramir 21
5663SH Geldrop


© 2018 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens